Gravidfotografering

Du är gravid, du skall bli mamma. Du är överlycklig och din mage växer och din kropp känns annorlunda. Ändå är du så obeskrivligt glad över det liv som växer i dig. Jag vill föreviga den känslan du har just nu. Förväntan och kärleken till barnet. För mig är det viktigt att fokuset under fotograferingen ligger på den känsla du som blivande mamma har. Styrkan i att bära ett barn. Bilderna blir ett vackert minne att se tillbaka på både för er som föräldrar och för barnet.

 
 
 
 
 
“Det var lätt och trevligt att fotograferas av Erika. Hon är en duktig fotograf som får en att känna sig fin under fotograferingen.”

- Sini Sariola

Helsingfors

Vad innebär en gravidfotografering hos Erika Lindström Photography?

♥︎ Att bevara känslan av graviditeten i form av vackra bilder

♥︎ Noggrann och personlig planering för hela upplevelsen

♥︎ Ca 1h avslappnad fotografering

♥︎ Handgjorda gravidkläder och håraccessoarer att låna under fotograferingen

♥︎ Att i lugn och ro få välja ut favoritbilderna genom ett webbgalleri

♥︎ 10 digitala bilder högupplösta och skärmupplösta med fri användning levererade på fin usb-sticka

♥︎ En handgjord och kvalitativ förstoring på fine art papper i storlek A4

♥︎ Möjlighet till förmånliga tilläggsbilder och prints i olika storlekar

♥︎ Fint leveranspaket

Priset står längre ner på sidan.

Bra att veta

Jag utgår från Sibbo, Borgå, Järvenpää och Helsingforstrakten. Här omkring har jag också några favoritplatser som jag vet att funkar under olika årstider. Jag tycker om att utforska nya platser så jag fotar hemskt gärna även på andra ställen. När du hör av dig kan vi diskutera fram en vacker och passande plats för just dig.

Oftast fotograferar jag blivande mammor när de är i vecka 25-35, men det beror mycket på hur magen växer och hur du mår. Det lönar sig dock att höra av sig om lediga tider och boka redan i början av graviditeten för att garantera att jag är ledig. 

Efter att vi bokat datum skickar jag en bokningsfaktura på 50%. När fakturan är betald är ditt datum reserverat. Vid ombokning tillkommer ingen extra kostnad. 

Efter bokning skickar jag en länk till mina gravidkläder där du i lugn och ro får kolla igenom vilka kläder som finns och välja dina ombyten. Under länken kan du också favoritmarkera de kläder du vill ha till fotograferingen. Om du hellre vill komma till mig och se kläderna och testa dem är det också möjligt. Då kan vi träffas en timme innan fotograferingen och går igenom dem tillsammans. 

Vill du ha en krans av riktiga blommor eller en vacker bukett kan vi tillsammans i god tid planera hurdan som kunde passa just dig och så beställer jag en sådan från min lokala blomsterhandel.

Vi träffas på den plats vi bestämt på förhand (ofta träffas vi direkt på fotoplatsen) och sätter sedan igång med själva fotandet. 

Du behöver inte vara orolig för att behöva posera på något konstigt sätt utan det skall vara en lugn stund där du får röra dig naturligt och känna glädjen i att vara gravid. Oavsett om du känner dig bekväm eller inte i din kropp som gravid så kommer du att få känna dig stark och vacker under fotograferingen. Vi kommer skapa bilder som du kommer att älska!

Senast en vecka efter fotograferingen kommer du få en länk till ett bildgalleri med de färdigredigerade bilderna. Av dessa bilder får du välja de 10 som ingår i ditt paket.

Om du vill välja fler bilder är det självklart möjligt enligt följande:

Enskilda bilder: 12€/st

5 extra bilder: 50€

10 extra bilder: 87€

Alla bilder: 120€

 

 

 

“Kuvaukset saivat mieleni vapautumaan ja kehoni tuntumaan kevyeltä. Ainutlaatuinen kokemus, puhumattakaan valmiista kuvista!”

-Pinja Mitrovitch

 

Parasta raskauskuvauksissa oli se, että kaikki sujui luonnollisesti ja rennosti. Vaikka jännitin hieman kuvauksia, pääsin nopeasti tunnelmaan, kun Erika jutteli ja loi positiivisen ilmapiirin. Kävin kuvauksissa yksin, mutta uskon, että mieheni olisi myös viihtynyt kuvattavana. Sen verran rento kuvaustilanne oli.

Iso plussa siitä, että ei tarvinnut miettiä itse kuvausvaatteita. Se aiheuttaa aina pienen stressin ja voi olla jopa niin isossa roolissa, että jättäisin kuvauksen varaamatta. Olen niin tyytyväinen valokuviin, että aion teettää niistä itselleni tauluja.

Årstider och platser

En gravidfotografering hos mig kan ske året runt och det går hur bra som helst att fotografera även under vinterhalvåret då det är kallare utomhus. Ljuset är oftast väldigt fint under vintern och snö eller frost kan ge otroligt vackra miljöer. Under senhösten eller tidigt på våren är det också väldigt fint att fotografera. Även om naturen inte fångar ögat direkt så blir det fantastiska bilder i rätt ljus! Sommaren har oändligt många fina miljöer med vackert ljus.

Jag har några favoritplatser som är fina året runt, både miljö och ljusmässigt. Det är lätt att ta sig till platserna och det är inte långt att gå. 

 

Bokar du in en fotografering då det är kallt ute får du värmepåsar som hjälper dig att hålla värmen. Jag har även med en termos med varm dryck (valfri) som du kan värma dig med under en paus. Under pauserna får du också en filt eller rock omkring dig. Stunderna utan ytterkläder är mycket korta (ca 2 min) så att du inte skall behöva få kallt emellan. Fotograferingen skall vara en trevlig upplevelse! 🙂

När vi bokat ett datum bestämmer vi platsen för din fotografering. Jag har några platser som jag vet att är bra och rekommenderar, men om du har något önskemål på en plats som betyder extra mycket för er så kan jag kolla om den ljusmässigt lämpar sig för fotografering. Det är viktigt att platsen har fint ljus, men också bakgrunden och omgivningen påverkar hur färgerna och ljuset återspeglas i bilderna. Beroende på årstiden kan olika platser lämpa sig olika bra, men generellt för en bra plats är att färgerna på platsen är neutrala. Stränder, tallskog, öppna ängar är några exempel på bättre platser.

När boka gravidfotografering

Boka din gravidfotografering redan i början av graviditeten för att försäkra dig om att få en tid. Generellt rekommenderar jag att du bokar in fotograferingen till ca 2 månader innan beräknad födelsetid, men det beror mycket på hur magen växer och hur du mår. Behöver du boka om tiden så hittar vi ett nytt datum. Fotograferingen skall vara en avslappnad stund för dig där du får känna kärleken till ditt barn och framhäva din inre styrka. 

Lediga tider:

FEBRUARI: 1 tid kvar

MARS: 2 tider kvar

APRIL: 1 tider kvar

MAJ: 3 tider kvar

Jag är en te-älskare född -93 från Sibbo. För snart 6 år sedan blev jag tillsammans med min pojkvän, och jag är fortfarande lika förälskad i honom. De bilder jag har på oss tillsammans är otroligt viktiga och stärker det som är unikt med vår relation. Vi fokuserar för lite på kärlek och på att visa uppskattning till dem som betyder mycket för oss. Jag uppskattar därför en kvalitetsstund men min partner, familj eller en vän. Därför vill jag genom mitt jobb som fotograf ge dig möjligheten att stanna tiden och spara kärleken för framtiden.

Gravidfotografering

  • 2-3 olika ombyten till fotograferingen
  • 1 dryg timme fotografering på två olika platser
  • 10 digitala bilder med fri användning
  • 1 kvalitativ förstoring på fine art papper i storlek A4
  • Presentkort till fotvård (1-1,5h)
  • Personligt leveranspaket

Pris: 275€

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer jag med mer info och eventuella lediga tider.

Boka din fotografering

Stäng meny