Gravidfotografering i Södra Finland

Du är gravid, du skall bli mamma. Du är överlycklig och din mage växer och din kropp känns annorlunda. Du så obeskrivligt glad över det liv som växer i dig. Alla rörelser och sparkar som kommer från ert lilla, ännu ofödda, mirakel. 

Jag vill föreviga den känslan du har just nu. Förväntan och kärleken till barnet. För mig är det viktigt att fokuset under fotograferingen ligger på dig, på den känsla du som blivande mamma har. 

Föreställ dig en avslappnad fotografering bland naturens stillsamma ljud. Du känner dig trygg och lycklig. Fylld av ett inre lugn. Du känner dig vacker och stark. Styrkan att bära ett barn.

Bilderna blir ett vackert minne att se tillbaka på både för er som föräldrar och för barnet. Minnen och känslor från den ändå korta tid då du var gravid.

”Det har varit en magisk tid att vänta vårt första barn och som tur hade jag möjlighet att föreviga magen med bilder av Erika då mina vänner hade skaffat fotograferingen som baby shower present.

Erikas professionalitet och passion för fotograferingen, samt värme och vänlighet, syntes redan då jag var och prövade kläder. Och dessutom, utan dessa kläder, som Erika har flera olika av, skulle slutresultatet av bilderna varit helt annan.

Dessa bilder och själva fotograferingen är ett fint minne av, både till mig och till bebisen som ännu är i magen. Tack ännu Erika. ❤️

-Nea Suokas, Borgnäs

Gravidfotografering I naturen

Vad innebär en gravidfotografering hos Erika Lindström Photography?

Gravidfotografering i huvudstadsregionen

☽ Att bevara känslan av graviditeten i form av vackra bilder

☽ Noggrann och personlig planering för hela upplevelsen

☽ 60 eller 90min avslappnad fotografering

☽ Gravidkläder och håraccessoarer i fantastisk kvalitet att låna under fotograferingen

☽ Att i lugn och ro få välja ut favoritbilderna genom ett webbgalleri

☽ 5 eller 10 digitala bilder högupplösta och skärmupplösta

☽ I lyxpaketet ingår en kvalitativ förstoring på fine art papper i storlek A4

☽ Möjlighet till förmånliga tilläggsbilder och prints i olika storlekar

☽ Fint paket med gåva

Prispaket finns längre ner på sidan

Bra att veta

Jag utgår från Sibbo, Borgå, Järvenpää, Esbo och Helsingforstrakten. Här omkring har jag också några favoritplatser som jag vet att funkar under olika årstider. Jag tycker om att utforska nya platser så jag fotar hemskt gärna även på andra ställen. När du hör av dig kan vi diskutera fram en vacker och passande plats för just dig.

Oftast fotograferar jag blivande mammor när de är i vecka 25-35, men det beror mycket på hur magen växer och hur du mår. Det lönar sig dock att höra av sig om lediga tider och boka redan i början av graviditeten för att garantera att jag har lediga tider.

Efter att vi bokat datum skickar jag en bokningsfaktura på 50%. När fakturan är betald är ditt datum reserverat. Vid ombokning tillkommer ingen extra kostnad. Du får ett infomejl med information om fotograferingen och vi bokar in ett eventuellt möte där du får komma och pröva gravidkläder.

Efter bokning skickar jag en länk till mina gravidkläder där du i lugn och ro får kolla igenom vilka kläder som finns och välja dina ombyten. Under länken kan du också favoritmarkera de kläder du vill ha till fotograferingen. Om du hellre vill komma till mig och se kläderna och testa dem är det också möjligt. Vi bestämmer en passande tidpunkt innan fotograferingen och går igenom kläderna tillsammans. 

Vill du ha en krans av riktiga blommor eller en vacker bukett kan vi tillsammans i god tid planera hurdan som kunde passa just dig och så beställer jag en sådan från min lokala blomsterhandel.

Vi träffas på den plats vi bestämt på förhand (ofta träffas vi direkt på fotoplatsen) och sätter sedan igång med själva fotandet. 

Du behöver inte vara orolig för att behöva posera på något konstigt sätt utan det skall vara en lugn stund där du får röra dig naturligt och känna glädjen i att vara gravid. Oavsett om du känner dig bekväm eller inte i din kropp som gravid så kommer du att få känna dig stark och vacker under fotograferingen. Vi kommer skapa bilder som du kommer att älska!

Senast en vecka efter fotograferingen kommer du få en länk till ett bildgalleri med de färdigredigerade bilderna. Av dessa bilder får du välja dina favoritbilder.

Om du vill välja fler bilder än dem som ingår i paketet är det självklart möjligt enligt följande:

Enskilda bilder: 15€/st

5 extra bilder: 50€

10 extra bilder: 80€

Alla bilder: 120€

raskauskuvaus helsinki

Vacker plats och magiskt ljus

Platsen och ljuset är otroligt viktigt för att skapa den rätta känslan i bilden. Jag har några favoritplatser där jag vet att ljus och miljö passar bra för fotografering. Dessutom är platserna lättillgängliga och passar för olika årstider.

Vackra gravidkläder ingår

Jag har ett stort urval av gravidkläder som du får välja mellan till din fotografering. Kjolar och klänningar i olika färg, form och material. Både stickade bomullstoppar och toppar i spets. Du får även välja mellan många mysiga ylletröjor. Det finns något för alla storlekar och smak. 

Fokus på din känsla

Känslan du bär på, den syns i bilderna. Oavsett om du är van framför kameran eller inte så får jag dig att slappna. Stunden du har framför kameran skall vara lugn och glädjande, det är mitt mål.

Handgjorda kläder till din fotografering

Hos mig får du under fotograferingen låna gravidkläder ur min gravidgarderob. Du får en länk till alla mina gravidkläder varifrån du får välja antal outfits beroende på vilket paketalternativ du väljer. 

I min gravidgarderob finns stickade bomullstoppar, vackra spetstoppar och ylletröjor som man kan kombinera ihop med kjolar eller klänningar. Helt hur du själv önskar, och självklart kan jag komma med tips och idéer!

Vi träffas innan fotograferingen och du får testa kläderna och se på andra alternativ som du är intresserade av ifall du tvekar mellan olika.

Vanliga frågor

Självklart! Partner, blivande syskon eller djur är alla välkomna att vara med under fotograferingen.

Tänk på att partner/barn har passande kläder, gärna neutrala kläder som passar med dina. Om tidigare barn är med rekommenderar jag att vi fotar bilderna med dem antingen i början eller slutet av fotograferingen. Om ni har någon som kan följa med och passa barnen medan du/ni fotograferas är det också bra så att du inte behöver oroa dig över vad barnen gör.

Många av dem jag fotograferar är ovana framför kameran. Jag pratar med dig under hela fotograferingen och ger dig uppmuntrande kommentarer för att du skall känna dig så trygg som möjligt. Jag berättar hur du skall stå, vart du skall titta och hur du kan ha händerna vid magen. Det är finast så naturligt som möjligt så om du spontant känner för att göra något så får du göra det. Fotograferas du med din partner får ni vara spontana och gärna hålla om varandra på olika sätt som känns naturliga för er. 

Jag pratar med dig  under hela fotograferingen. Du  kan vara helt lugn med att jag säger till ifall ditt hår t.ex. råkat blåsa på fel plats.

Eftersom det naturliga ljuset är avgörande i hur bilderna blir att se ut så rekommenderar jag att vi bokar ett nytt datum om det regnar, eller om det blåser kraftigt. Det kostar ingenting extra att boka om och jag är väldigt flexibel med att hitta ett nytt datum. Vi hörs dagen innan och ser hur väderprognosen ser ut.

Ni får självklart använda bilderna till precis vad ni vill efter att ni fått dem levererade. Kom dock ihåg att ingen redigering får göras på bilderna efter att ni fått dem. Ifall ni publicerar bilderna får ni gärna skriva Foto: Erika Lindström Photography. Och tagga mig på Instagram @erikalindstromphoto

Jag visar mer än gärna upp bilder från mina fotograferingar, men om ni hellre vill ha bilderna för er själva är det inga som helst problem.

 

 

”Etsin valokuvaus ammattilaista ja löysin Erikan.

Valokuvaus hänen kanssaan oli ainutlaatuinen kokemus. Erika oli hyvin huomaavainen ja hauska.

Meillä oli onnea, koska ilta oli erittäin kaunis ja sopi hyvin kuviin ja paikat joita Erika suositteli meille olivat erittäin kauniita.

Hän osasi hyvin neuvoa parhaat kohdat ja parhaat asennot kuvia varten.

Ei tarvitse huolehtia, vaikka ei osaisi poseerata, koska hän osasi neuvoa ja kuvista tuli kauniita. Päivä oli hyvin erityinen ja tunteikas.

Nyt meillä on kauniita kuvia meidän tyttömme erityisestä odotusajasta. 

Kiitos, Erika! ❤️”

- Raphaelli de Souza

Helsingfors

När boka gravidfotografering

Boka din gravidfotografering i huvudstadsregionen redan i början av graviditeten för att försäkra dig om att få en tid. Generellt rekommenderar jag att du bokar in fotograferingen till ca 2 månader innan beräknad födelsetid, men det beror mycket på hur magen växer och hur du mår. Behöver du boka om tiden så hittar vi ett nytt datum. Fotograferingen skall vara en avslappnad stund för dig där du får känna kärleken till ditt barn och framhäva din inre styrka. 

Lediga tider:

Augusti: FULLBOKAD

September: 4 tider (BF okt-dec)

Oktober: 5 tider (BF nov-jan)

Uppdaterad: 24.7.2022

På bilden intill ser ni mig. Bilden är tagen under en av många skogspromenader jag gjort tillsammans med en vän. Jag älskar att vara ute, i skogen eller på någon annan fin plats.

Mina vänner brukar ibland kalla mig för ”ilopilleri”, ”glädjespridare”, jag är till sinnet väldigt positiv och kommer ofta med positiva vinklar till det mesta. För det mesta är jag fylld av energi och inspiration till livet. Att jobba som fotograf och egen företagare är därför ett liv som passar mig väldigt bra då jag får använda mig av min kreativitet och självständighet.

Förutom naturen älskar jag styrketräning, vegansk mat och djur.

 

”Fotograferingen var en stärkande och positivt overklig upplevelse.

Erikas närvaro och det lugn hon utstrålade gjorde fotograferingen minnesvärd. Det kändes naturligt och jag levde i stunden av kärlek. I den stunden fanns allt.

Bilderna blev oerhört vackra, när jag såg bilderna rann glädjetårar nerför mina kinder och jag kände mig så otroligt tacksam.”

- Katja Makkonen

Helsingfors

raskauskuvaus talvella

Gravidfotografering

Lilla solhälsningen

  • 1-2 olika ombyten till fotograferingen
  • ca 60 min fotografering på valfri plats
  • 5 digitala bilder
  • Personligt paket med gåva

Pris: 297€

Livets stora underverk

  • 2-3 olika ombyten till fotograferingen
  • ca 90 min fotografering på två olika platser
  • 10 digitala bilder
  • 1 kvalitativ förstoring på fine art papper i storlek A4
  • Presentkort till fotvård (1-1,5h)
  • Personligt leveranspaket med gåva

Pris: 375€

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer jag med mer info och eventuella lediga tider.

Boka din fotografering