Här har jag samlar de vanligaste frågorna inför en gravidfotografering. Får du inte svar på din fråga så skicka in den i formuläret nederst på sidan så svarar jag åt dig personligen! 🙂

FAQ

Får partner/blivande storasyskon vara med?

Självklart! Partner, syskon eller djur är alla välkomna att vara med under fotograferingen.

Tänk på att partner/barn har passande kläder, gärna neutrala kläder som passar med dina. Om tidigare barn är med rekommenderar jag att vi fotar bilderna med dem antingen i början eller slutet av fotograferingen. Om ni har någon som kan följa med och passa barnen medan du/ni fotograferas är det också bra så att du inte behöver oroa dig över vad barnen gör.

Jag är ovan framför kameran, vad skall jag göra?

Många av dem jag fotograferat är ovana framför kameran. Jag pratar med dig under hela fotograferingen och ger dig uppmuntrande kommentarer för att du skall känna dig så trygg som möjligt. Jag berättar hur du skall stå, vart du skall titta och hur du kan ha händerna vid magen. Jag tycker det är finast så naturligt som möjligt så om du spontant känner för att göra något så får du göra det. Fotograferas du med din partner får ni vara spontana och gärna hålla om varandra på olika sätt som känns naturliga för er. 

Jag berättar under hela fotograferingen vad jag gör så du kan vara helt lugn med att jag säger till om t, t.ex. ifall ditt hår råkat blåsa på fel plats.

 

Vad händer om det är dåligt väder?

Eftersom det naturliga ljuset är avgörande i hur bilderna blir att se ut så rekommenderar jag att vi bokar ett nytt datum om det är väldigt mulet eller regnar. Det kostar ingenting extra att boka om och jag är väldigt flexibel med att hitta ett nytt datum åt er. Vi hörs dagen innan och ser hur väderprognosen ser ut

 

Får vi använda bilderna?

Ni får självklart använda bilderna till precis vad ni vill efter att ni fått dem levererade. Kom dock ihåg att ingen redigering får göras på bilderna efter att ni fått dem (detta gäller också Instagram-filter och beskärning av bilden). Ifall ni publicerar bilderna får ni gärna skriva Foto: Erika Lindström Photography.

 

Kommer du visa våra bilder efter fotograferingen?

Jag visar hemskt gärna upp bilder från mina fotograferingar, men om ni hellre vill ha bilderna för er själva är det inga som helst problem.

Stäng meny