Gravidfotografering under vinterhalvåret

Hej och STORT grattis till din graviditet, vad roligt att du hittat hit!

Det är något alldeles speciellt att bära på ett nytt liv, även om du varit gravid tidigare eller inte. 

Du går igenom en stor förändring, både fysiskt och mentalt. Det är mycket att fundera över och planera inför ett barns ankomst till livet. Tiden som gravid går väldigt fort, trots att det i början kan kännas som en evig väntan på att få träffa ert barn. 

Tiden som gravid är så värd att minnas och jag vill hjälpa dig att minnas den genom en unik upplevelse och magiska bilder. Jag skriver upplevelse därför att själva fotograferingen skall vara just det, en upplevelse. Du skall få känna dig stark och vacker i din kropp. Du tror på dig själv och din inre styrka. Alla känslor är välkomna.

Min styrka som fotograf är att få dig att känna dig avslappnad. 

GRAVIDFOTOGRAFERING I NATUREN​

Vad innebär en gravidfotografering hos Erika Lindström Photography?

☽ Att bevara känslan av graviditeten i form av vackra bilder

☽ Noggrann och personlig planering för hela upplevelsen

☽ 60 eller 90min avslappnad fotografering

☽ Gravidkläder och håraccessoarer i fantastisk kvalitet att låna under fotograferingen

☽ Att i lugn och ro få välja ut favoritbilderna genom ett webbgalleri

☽ 5 eller 10 digitala bilder högupplösta och skärmupplösta

☽ I paketet ”Livets stora underverk” ingår en kvalitativ förstoring på fine art papper i storlek A4

☽ I paketet ”Livets stora underverk” ingår ett presentkort till fotvård

☽ Möjlighet till förmånliga tilläggsbilder och prints i olika storlekar

☽ Fint paket med gåva

Prispaket finns längre ner på sidan

För dig som har BF mellan februari-maj så lämpar sig en fotografering mellan januari-april. Oftast fotograferar jag blivande mammor när dom är mellan v25-35. Vilken vecka som passar bäst för dig beror helt på hur du mår och hur magen växer.

Vackra gravidkläder ingår

Jag har ett stort urval av gravidkläder som du får välja mellan till din fotografering. Kjolar och klänningar i olika färg, form och material. Både stickade bomullstoppar och toppar i spets. Du får även välja mellan många mysiga ylletröjor. Det finns något för alla storlekar och smak. 

Vackra platser och magiskt ljus

Platsen och ljuset är otroligt viktigt för att skapa den rätta känslan i bilden. Jag har några favoritplatser där jag vet att ljus och miljö passar bra för fotografering. Dessutom är platserna lättillgängliga och passar för olika årstider.

Fokus på din känsla

Känslan du bär på, den syns i bilderna. Oavsett om du är van framför kameran eller inte så får jag dig att slappna. Stunden du har framför kameran skall vara lugn och glädjande, det är mitt mål.

“Gravidfotograferingen var väldigt stärkande och underbar upplevelse.”

-Jasmin Beshar, Järvenpää

”Jag kände mig vacker och kraftfull under fotograferingen. Erika såg till att allt var bra.

En orsak till varför jag valde Erika som fotograf vad det att jag fick använda underbara och vackra gravidkläder, och också det att fotograferingen var utomhus.

Tack Erika för att du förevigade min graviditet med vackra bilder! Du är guld!”

-Jasmin Beshar, Järvenpää

Bra att veta

Jag utgår från Sibbo, Borgå, Järvenpää, Esbo och Helsingforstrakten. Här omkring har jag också några favoritplatser som jag vet att funkar under olika årstider. Jag tycker om att utforska nya platser så jag fotar hemskt gärna även på andra ställen. När du hör av dig kan vi diskutera fram en vacker och passande plats för just dig.

Oftast fotograferar jag blivande mammor när de är i vecka 25-35, men det beror mycket på hur magen växer och hur du mår. Det lönar sig dock att höra av sig om lediga tider och boka redan i början av graviditeten för att garantera att jag har lediga tider.

Efter att vi bokat datum skickar jag en bokningsfaktura på 50%. När fakturan är betald är ditt datum reserverat. Vid ombokning tillkommer ingen extra kostnad. Du får ett infomejl med information om fotograferingen och vi bokar in ett eventuellt möte där du får komma och pröva gravidkläder.

Efter bokning skickar jag en länk till mina gravidkläder där du i lugn och ro får kolla igenom vilka kläder som finns och välja dina ombyten. Under länken kan du också favoritmarkera de kläder du vill ha till fotograferingen. Om du hellre vill komma till mig och se kläderna och testa dem är det också möjligt. Vi bestämmer en passande tidpunkt innan fotograferingen och går igenom kläderna tillsammans. 

Vill du ha en krans av riktiga blommor eller en vacker bukett kan vi tillsammans i god tid planera hurdan som kunde passa just dig och så beställer jag en sådan från min lokala blomsterhandel.

Vi träffas på den plats vi bestämt på förhand (ofta träffas vi direkt på fotoplatsen) och sätter sedan igång med själva fotandet. 

Du behöver inte vara orolig för att behöva posera på något konstigt sätt utan det skall vara en lugn stund där du får röra dig naturligt och känna glädjen i att vara gravid. Oavsett om du känner dig bekväm eller inte i din kropp som gravid så kommer du att få känna dig stark och vacker under fotograferingen. Vi kommer skapa bilder som du kommer att älska!

Senast en vecka efter fotograferingen kommer du få en länk till ett bildgalleri med de färdigredigerade bilderna. Av dessa bilder får du välja dina favoriter.

Om du vill välja fler bilder än dem som hör till paketet är det självklart möjligt enligt följande:

Enskilda bilder: 15€/st

5 extra bilder: 50€

10 extra bilder: 80€

Alla bilder: 120€

Gravidfotografering utomhus

En fotografering under vinterhalvåret kan bestå av höstiga färger eller frost och snö. Klippor, sandstrand eller murrig skog, vi väljer en miljö som passar dig.

Väljer du en klänning och ylletröja till fotograferingen är risken liten att du får kallt, väljer du däremot en topp och kjol så att magen är bar kanske du är orolig över ifall du ska få kallt.

Oroa dig inte över temperaturen!

Jag har med mig filtar, värmepåsar och varm valfri dryck. Vi pausar ofta så du får värma dig och fotostunderna mellan pauserna är bara någon minut långa.

Du skall inte behöva frysa! Fotograferingen skall vara en avslappnad stund där du får njuta av känslan att bära ett nytt liv inom dig.

På bilden intill ser ni mig. Bilden är tagen under en av många skogspromenader jag gjort tillsammans med en vän. Jag älskar att vara ute, i skogen eller på någon annan fin plats.

Med mig som din gravidfotograf bokar du mer än bara en fotografering och fina bilder. Du bokar en unik upplevelse som du kommer minnas resten av livet. Bilderna påminner dig om känslan som gravid och den speciella tid du fått uppleva. Bilderna är fina att titta tillbaka på tillsammans med barnet.

Min styrka som fotograf är att få dig att slappna av framför kameran. Fotograferingen är lättsam, avslappnad och en stärkande upplevelse. 

Mina vänner brukar ibland kalla mig för ”ilopilleri”, ”glädjespridare”, jag är till sinnet väldigt positiv och kommer ofta med positiva vinklar till det mesta. För det mesta är jag fylld av energi och inspiration till livet. Att jobba som fotograf och egen företagare är därför ett liv som passar mig väldigt bra då jag får använda mig av min kreativitet och självständighet.

Förutom naturen älskar jag styrketräning, yoga, vegansk mat och djur.

Handgjorda kläder

När du bokar en gravidfotografering hos mig får du låna handgjorda gravidkläder av fin kvalitet till fotograferingen. Jag erbjuder ylletröjor och toppar i olika färger och modeller. Tyll- och satinkjolar i olika färg finns också. Du kan dessutom välja mellan långa klänningar med både korta och långa ärmar i olika form och material. Alla gravidkläder finns att se HÄR.

De flesta klädesplagg är av töjbart tyg och passar storlekarna XS-XL. 

Kransar

Ur gravidgarderoben kan du också låna håraccessoarer. 

De tre nyaste tillskotten är dessa fantastiska kransar. Alla håraccessoarer finns att se HÄR.

Gravidbilderna av Erika är underbara och jag är så nöjd att jag valde henne att fotografera den här viktiga resan!

– Eveliina Kymäläinen, Borgå

Hennes urval av kläder är vackra och för mig var det också viktigt att komma och testa dem på förhand.

Det var naturligt och lättsamt att vara under fotograferingen.

Erika hade en bra vision om fotoplatsen och hur man kan stå framför kameran, hon föreslår och hjälper, lyssnar. 

Bortsett från den kalla vårvinden så var fotograferingen en varm upplevelse! Stort tack Erika för dom fina minnena <3

Eveliina Kymäläinen, Borgå

Vanliga frågor

Många av dem jag fotograferar är ovana framför kameran. Jag pratar med dig under hela fotograferingen och ger dig uppmuntrande kommentarer för att du skall känna dig så trygg som möjligt. Jag berättar hur du skall stå, vart du skall titta och hur du kan ha händerna vid magen. Det är finast så naturligt som möjligt så om du spontant känner för att göra något så får du göra det. Fotograferas du med din partner får ni vara spontana och gärna hålla om varandra på olika sätt som känns naturliga för er. 

Jag pratar med dig  under hela fotograferingen. Du  kan vara helt lugn med att jag säger till ifall ditt hår t.ex. råkat blåsa på fel plats.

Eftersom det naturliga ljuset är avgörande i hur bilderna blir att se ut så rekommenderar jag att vi bokar ett nytt datum om det regnar, eller om det blåser kraftigt. Det kostar ingenting extra att boka om och jag är väldigt flexibel med att hitta ett nytt datum. Vi hörs dagen innan och ser hur väderprognosen ser ut.

Självklart! Partner, blivande syskon eller djur är alla välkomna att vara med under fotograferingen.

Tänk på att partner/barn har passande kläder, gärna neutrala kläder som passar med dina. Om tidigare barn är med rekommenderar jag att vi fotar bilderna med dem antingen i början eller slutet av fotograferingen. Om ni har någon som kan följa med och passa barnen medan du/ni fotograferas är det också bra så att du inte behöver oroa dig över vad barnen gör.

Ni får självklart använda bilderna till precis vad ni vill efter att ni fått dem levererade. Kom dock ihåg att ingen redigering får göras på bilderna efter att ni fått dem. Ifall ni publicerar bilderna får ni gärna skriva Foto: Erika Lindström Photography. Och tagga mig på Instagram @erikalindstromphoto

Jag visar mer än gärna upp bilder från mina fotograferingar, men om ni hellre vill ha bilderna för er själva är det inga som helst problem.

Tider för gravidfotografering

För att garantera en ledig tid rekommenderar jag dig att höra dig skicka en förfrågan redan nu.

Lediga tider för gravidfotografering under vinterhalvåret:

November: 2 tider (BF januari)

December: 3 tider (BF februari)

Uppdaterad: 15.10.2021

Gravidfotografering november-december 2021, januari-april 2022

Lilla solhälsningen

  • 1-2 olika ombyten till fotograferingen
  • ca 60 min fotografering på valfri plats
  • 5 digitala bilder
  • Personligt paket med gåva

Pris: 297€

Livets stora underverk

  • 2-3 olika ombyten till fotograferingen
  • ca 90 min fotografering på två olika platser
  • 10 digitala bilder
  • 1 kvalitativ förstoring på fine art papper i storlek A4
  • Presentkort till fotvård (1-1,5h)
  • Personligt leveranspaket med gåva

Pris: 375€

Om du vill ha ett presentkort till gravidfotografering skriv ”som presentkort” i textboxen. 🙂

Boka din fotografering