Gravidfotografering under vinterhalvåret

Hej och STORT grattis till din graviditet, vad roligt att du hittat hit!

Det är något alldeles speciellt att bära på ett nytt liv, även om du varit gravid tidigare eller inte. 

Du går igenom en stor förändring, både fysiskt och mentalt. Det är mycket att fundera över och planera inför ett barns ankomst till livet. Tiden som gravid går väldigt fort, trots att det i början kan kännas som en evig väntan på att få träffa ert barn. 

Tiden som gravid är så värd att minnas och jag vill hjälpa dig att minnas den genom en unik upplevelse och magiska bilder. Jag skriver upplevelse därför att själva fotograferingen skall vara just det, en upplevelse. Du skall få känna dig stark och vacker i din kropp. Du tror på dig själv och din inre styrka. Alla känslor är välkomna.

Min styrka som fotograf är att få dig att känna dig avslappnad. 

GRAVIDFOTOGRAFERING I NATUREN​

Vad innebär en gravidfotografering hos Erika Lindström Photography?

☽ Att bevara känslan av graviditeten i form av vackra bilder

☽ Noggrann och personlig planering för hela upplevelsen

☽ 60 eller 90min avslappnad fotografering

☽ Gravidkläder och håraccessoarer i fantastisk kvalitet att låna under fotograferingen

☽ Att i lugn och ro få välja ut favoritbilderna genom ett webbgalleri

☽ 5 eller 10 digitala bilder högupplösta och skärmupplösta

☽ I paketet ”Livets stora underverk” ingår en kvalitativ förstoring på fine art papper i storlek A4

☽ I paketet ”Livets stora underverk” ingår ett presentkort till fotvård

☽ Möjlighet till förmånliga tilläggsbilder och prints i olika storlekar

☽ Fint paket med gåva

Prispaket finns längre ner på sidan

För dig som har BF mellan februari-maj så lämpar sig en fotografering mellan januari-april. Oftast fotograferar jag blivande mammor när dom är mellan v25-35. Vilken vecka som passar bäst för dig beror helt på hur du mår och hur magen växer.

Vackra gravidkläder ingår

Jag har ett stort urval av gravidkläder som du får välja mellan till din fotografering. Kjolar och klänningar i olika färg, form och material. Både stickade bomullstoppar och toppar i spets. Du får även välja mellan många mysiga ylletröjor. Det finns något för alla storlekar och smak. 

Vackra platser och magiskt ljus

Platsen och ljuset är otroligt viktigt för att skapa den rätta känslan i bilden. Jag har några favoritplatser där jag vet att ljus och miljö passar bra för fotografering. Dessutom är platserna lättillgängliga och passar för olika årstider.

Fokus på din känsla

Känslan du bär på, den syns i bilderna. Oavsett om du är van framför kameran eller inte så får jag dig att slappna. Stunden du har framför kameran skall vara lugn och glädjande, det är mitt mål.

 

När jag fick veta att jag var gravid visste jag direkt att jag vill föreviga graviditeten med bilder. Jag hittade Erika via Instagram och när jag fick se hennes bilder, känslan i dem var precis sådan som jag hade tänkt att jag vill ha till mina gravidbilder.

Jag träffade Erika en vecka innan fotograferingen för att pröva kläder, och fick redan då en varm känsla och positivitet av Erika. Det bekräftade mitt val om att jag valt helt rätt fotograf.

Också platsen för fotograferingen var en positiv överraskning. Jag visste att Erika mest fotar i huvudstadsregionen, och hade förberett mig på det, men hon lyssnade också på mina önskemål och vi bestämde att fotografera i Lahtis.

Till fotograferingen hade Erika förberett sig bra med filtar, värmepåsar och varm dryck, så att det inte en gång blev för kallt för mig.

Bilderna blev alldeles fantastiska och hela upplevelsen var alldeles underbar. Jag rekommenderar gärna andra att fotas hos Erika.

-Marianne Hakala, Lahtis

Bra att veta

Gravidfotografering utomhus

En fotografering under vinterhalvåret kan bestå av höstiga färger eller frost och snö. Klippor, sandstrand eller murrig skog, vi väljer en miljö som passar dig.

Väljer du en klänning och ylletröja till fotograferingen är risken liten att du får kallt, väljer du däremot en topp och kjol så att magen är bar kanske du är orolig över ifall du ska få kallt.

Oroa dig inte över temperaturen!

Jag har med mig filtar, värmepåsar och varm valfri dryck. Vi pausar ofta så du får värma dig och fotostunderna mellan pauserna är bara någon minut långa.

Du skall inte behöva frysa! Fotograferingen skall vara en avslappnad stund där du får njuta av känslan att bära ett nytt liv inom dig.

På bilden intill ser ni mig. Bilden är tagen under en av många skogspromenader jag gjort tillsammans med en vän. Jag älskar att vara ute, i skogen eller på någon annan fin plats.

Med mig som din gravidfotograf bokar du mer än bara en fotografering och fina bilder. Du bokar en unik upplevelse som du kommer minnas resten av livet. Bilderna påminner dig om känslan som gravid och den speciella tid du fått uppleva. Bilderna är fina att titta tillbaka på tillsammans med barnet.

Min styrka som fotograf är att få dig att slappna av framför kameran. Fotograferingen är lättsam, avslappnad och en stärkande upplevelse. 

Mina vänner brukar ibland kalla mig för ”ilopilleri”, ”glädjespridare”, jag är till sinnet väldigt positiv och kommer ofta med positiva vinklar till det mesta. För det mesta är jag fylld av energi och inspiration till livet. Att jobba som fotograf och egen företagare är därför ett liv som passar mig väldigt bra då jag får använda mig av min kreativitet och självständighet.

Förutom naturen älskar jag styrketräning, yoga, vegansk mat och djur.

Handgjorda kläder

När du bokar en gravidfotografering hos mig får du låna handgjorda gravidkläder av fin kvalitet till fotograferingen. Jag erbjuder ylletröjor och toppar i olika färger och modeller. Tyll- och satinkjolar i olika färg finns också. Du kan dessutom välja mellan långa klänningar med både korta och långa ärmar i olika form och material. Alla gravidkläder finns att se HÄR.

De flesta klädesplagg är av töjbart tyg och passar storlekarna XS-XL. 

Gravidbilderna av Erika är underbara och jag är så nöjd att jag valde henne att fotografera den här viktiga resan!

– Eveliina Kymäläinen, Borgå

Hennes urval av kläder är vackra och för mig var det också viktigt att komma och testa dem på förhand.

Det var naturligt och lättsamt att vara under fotograferingen.

Erika hade en bra vision om fotoplatsen och hur man kan stå framför kameran, hon föreslår och hjälper, lyssnar. 

Bortsett från den kalla vårvinden så var fotograferingen en varm upplevelse! Stort tack Erika för dom fina minnena <3

Eveliina Kymäläinen, Borgå

Vanliga frågor

Lediga tider för gravidfotografering

För att garantera en ledig tid rekommenderar jag dig att höra dig skicka en förfrågan redan nu.

Lediga tider för gravidfotografering under vinterhalvåret:

December: 1 tid (BF Jan-Mars)

Januari: 2 tider (BF Feb-April)

Februari: 3 tider (BF Mars-Maj)

Uppdaterad: 30.11.2022

Gravidfotografering november-december 2022, januari-april 2023

Lilla solhälsningen

Pris: 297€

Livets stora underverk

Pris: 375€

Om du vill ha ett presentkort till gravidfotografering skriv ”som presentkort” i textboxen. 🙂

Boka din fotografering