Gravidfotografering Jasmin R

Vårvintern 2021, Helsingfors Kallvik

Jasmin och jag hittade varandra på instagram. Jag minns inte vem som hittade den andra först, men vid det skedet var Jasmin redan i vecka 37. Vi talade en tid och trots att det var väldigt kort tills hennes beräknade födelsetid så bokade vi in en fotografering en knapp vecka senare.

Vi fotade en solig och vacker förmiddag vid Kallvikens strand i Helsingfors. Det var en sån där perfekt vårvinterdag. Vintern var fortfarande kall, men solen värmde redan lite. Snön var lätt och fluffig och vinden stod nästan still.

Som ni ser var Jasmins första ombyte en av de kallare, topp och tyllkjol. Under tyllkjolen kan man visserligen ha rätt mycket kläder, men upptill blir det lätt kallt då både magen och armarna är bara. Vi använde många värmepåsar och jag tror Jasmin hade dem gömda både på ryggen och i bh:n.

Jasmins andra ombyte var desto varmare med både klänning och ylletröja.

Det blev en minnesvärd fotografering, trots att allt gick väldigt snabbt från bokning till fotografering. Jasmin mådde bra trots att det var i slutet av graviditeten. Så ett litet tips till dig ifall du inte tidigare tänkt tanken att föreviga din graviditet, du kan alltid fråga, även om du redan är i vecka 37. 😀

Såhär beskriver Jasmin vår fotografering:

Jag hade egentligen inte tänkt på en gravidfotografering innan jag kom över Erikas Instagram bilder, och plötsligt kände jag att jag bara måst bli fotograferad! Först den insåg jag att magen kunde bli förevigad i naturen också på vintern.

Det som lockade mest i bilderna var den naturnära känslan, naturlighet och unika kläder, som jag inte sett nån annanstans. 

Jag ville definitivt ha en tyllkjol och någon kort stickad tröja till bilderna!

Det var väldigt lätt och tydligt att hålla kontakt med Erika. Det var roligt att kolla på kläderna och gå igenom allt tillsammans på förhand, det ingav en trygg känsla.

Det kändes tryggt och naturligt framför kameran och Erika instruerade mig lätt att stå på olika sätt. Trots att det var minusgrader så blev det inte kallt, tack vare en filt, stickade tröjor och värmepåsar.

Att föreviga magen var en fin gåva från mig till mig själv och det blev ett ljust och viktigt minne! Enligt mig syns den fantastiska soliga morgonens känslor i bilderna.

Jasmin Raitakari

Läs mer om gravidfotografering under vintern HÄR.

Related Posts

Gravidfotografering Jasmin R

Vårvintern 2021, Helsingfors Kallvik Jasmin och jag hittade varandra på instagram. Jag minns inte vem som hittade den andra först, men vid det skedet var