Gravidfotografering Marianne, Lahtis

Vintern 2021, Lahtis Linnaistensuo

En kall och snöig dag i mitten av december körde jag till Lahtis för min första fotografering där. Marianne hade varit på möte hos mig en vecka tidigare och när vi funderat över platser föreslog hon Linnaistensuo naturskyddsområde. Då jag inte fotat där tidigare visade hon flera bilder som hon tagit för en tid sedan och vi kollade också genom kartor hur solen går. Och det visade sig att platsen nog lämpar sig för fotografering, så en vecka senare sågs vi där för att föreviga Mariannes första graviditet.

Som den naturälskare jag är var jag ivrig över att få se en ny möjlig fotoplats. Linnaistensuo var otroligt vacker och gav möjligheter till flera olika sorters bilder, trots att vi var på ett och samma ställe.

Klänningen Marianne har på sig är en vinterfavorit hos många. Den sticker ut i snön med sin mörka gröna färg, och designen gör den både cool och sagolik. Den är tajt till passformen och det lösa släpet framhäver fint magen. Off shoulder ärmarna ger en drottninglik utstrålning.

Mariannes andra outfit var denna beige spetsklänning från Peltodresses. Klänningen är väldigt tunn och kall på vinter, så för att göra det mindre kallt så har Marianne på sig en beige ”underklänning”. Det möjliggör att man kan ha på sig mer kläder under, och inte fryser lika lätt.

Linnaistensuo naturskyddsområde var otroligt vacker och jag är glad att Marianne föreslog det som fotoplats. Nu har jag en till plats att rekommendera för dem som önskar fotograferas i skog och öppen miljö.

Såhär beskriver Marianne vår fotografering:

”När jag fick veta att jag var gravid visste jag direkt att jag vill föreviga graviditeten med bilder. Jag hittade Erika via Instagram och när jag fick se hennes bilder, känslan i dem var precis sådan som jag hade tänkt att jag vill ha till mina gravidbilder.

Jag träffade Erika en vecka innan fotograferingen för att pröva kläder, och fick redan då en varm känsla och positivitet av Erika. Det bekräftade mitt val om att jag valt helt rätt fotograf.

Också platsen för fotograferingen var en positiv överraskning. Jag visste att Erika mest fotar i huvudstadsregionen, och hade förberett mig på det, men hon lyssnade också på mina önskemål och vi bestämde att fotografera i Lahtis.

Till fotograferingen hade Erika förberett sig bra med filtar, värmepåsar och varm dryck, så att det inte en gång blev för kallt för mig.

Bilderna blev alldeles fantastiska och hela upplevelsen var alldeles underbar. Jag rekommenderar gärna andra att fotas hos Erika.”

Marianne Hakala

Läs mer om vinterfotografering HÄR.

Related Posts

Gravidfotografering Jasmin R

Vårvintern 2021, Helsingfors Kallvik Jasmin och jag hittade varandra på instagram. Jag minns inte vem som hittade den andra först, men vid det skedet var